Близо 7 хиляди души са върнати от КПП-тата на София за денонощие
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Май 2020 10:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Близо 7 хиляди души са върнати от КПП-тата на София за денонощие

/КРОСС/ Близо 40 хиляди автомобила са напуснали София за изминалото денонощие. Това съобщи комисар Любомир Костадинов от "Пътна полиция" - СДВР. Полицията е върнала и част от хората заради неверни данни в декларациите.

По първоначални данни, върнатите от КПП-тата само около София за изминалото денонощие са близо седем хиляди човека. Какви са причините за това, Любомир Костадинов от "Пътна полиция":

"В декларацията посочват неправилни неща, които не отговарят на заповедта на министъра на здравеопазването, нямат право да напуснат. Сега в момента се връщат от работа, което е също в заповедта. Всичките им декларации досега, които показаха, се връщат на работа или тези, които обслужват и зареждат областите и частни клонове. Проблеми през целия ден вчера имаше, да, такива, които са доста изнервени и не се съобразяват с нашите разпоредби. Все пак, аз повтарям, това е КПП и тука трябва да се спре, да се провери и да се види защо трябва да се напуска".

Очаква се и днес да има сериозни опашки по пропусквателните пунктове. ОТ СДВР обясниха, че има и хора, които подхождат агресивно към служителите на реда.

"Имаме и неподчинение, които уж не разбрали нашите разпоредби, хора, които не попълват декларации, сърдят се, търсят в нас причината".

Според комисар Костадинов, най-сериозният трафик към София ще бъде на 6 май вечерта, но не изключва да има коли и на трети май.