Мъже, завърнали се от Англия, са новите два случая с COVID-19 в Русе
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Май 2020 12:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мъже, завърнали се от Англия, са новите два случая с COVID-19 в Русе

/КРОСС/ Мъже на 37 и 39 години, които са се завърнали със собствен автомобил от Англия, са двата нови потвърдени случая на заболели от COVID-19 на територията на област Русе.

Това съобщиха от местния оперативен щаб в крайдунавския град, като уточниха, че те са влезли в България през ГКПП „Дунав мост" при Русе на 25 април.

Двамата мъже веднага са поставени под 14-дневна домашна карантина. Към момента и двамата живеят на един и същ адрес в град Русе, като след пристигането си в страната няма данни да са контактували с други хора.

Освен това в колата, с която са се прибрали, не са имали спътници. По-младият от тях преди около месец е бил с повишена температура, хрема и суха кашлица, докато 39-годишният мъж преди около 2 седмици е имал симптоми като субфебрилна температура, загуба на вкус и обоняние, световъртеж, напрежение в очните ябълки, силна отпадналост, а също и влажна кашлица, както и хрема.

Двамата са на домашно лечение, а периодът, за който са поставени под карантина е удължен на 28 дни. Те вече са в добро общо състояние. Пробите за PCR-тест са взети от служители на Регионалната здравна инспекция, като до това се е стигнало след детайлен анализ на предоставените данни от страна експертите в РЗИ, както и поради това, че симптомите на двамата мъже все още не са напълно отшумели.

С двата нови случая от днес, общият брой на констатираните лица с коронавирус в региона вече стана 15. На домашно лечение са 11 души. Те са в добро здравословно състояние. Един пациент от село Ясеновец, област Разград е хоспитализиран в УМБАЛ „Медика - Русе". Той е в стабилно състояние.

Припомняме, че тримата пациенти, които бяха на стационарно лечение, вече са напълно оздравели. След две отрицателни PCR-проби те бяха изписани от съответните лечебни заведения, но понастоящем са поставени под 28-дневна карантина.