Русия: Строги ограничения поне до 11 май, готови са нови 6 инфекциозни болници
Секция: Русия
01 Май 2020 13:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русия: Строги ограничения поне до 11 май, готови са нови 6 инфекциозни болници

/КРОСС/ Броят на заразените с Covid-19 в Русия надхвърли 106 000 души. През изминалото денонощие бяха регистрирани рекордните от началото на пандемията 7099 нови случая на заболяването.

На 30 април изтече въведеният в Русия едномесечен режим на самоизолация.

Във вторник президентът Владимир Путин обяви, че строгите ограничения ще останат в сила и по време на предстоящите майски празници, т.е. до 11 май.

В коментар на последните данни за заболеваемостта в страната говорителят на Кремъл Дмитрий Песков предупреди:

„Засега динамиката се колебае, виждаме прираст и все още е рано да се успокояване, да се отпускаме и да излизаме на улицата".

На днешното заседание на правителството премиерът Михаил Мишустин обяви допълнително финансиране с 15 млрд. рубли или над 180 милиона евро на предприятията, които произвеждат медицинско оборудване и защитни облекла:

„Ще отделим 15 милиарда рубли на Руския фонд за технологично развитие. Тези средства ще отидат за кредити на предприятията, които произвеждат и доставят стоки, необходими за борбата с разпространението на коронавируса".

Междувременно от руското министерство на отбраната съобщиха, че са завършили още шест от шестнайсетте инфекциозни болници, които строят в различни райони на страната.

Първите две - в Нижни Новгород и в Одинцово край Москва, вече бяха открити. Останалите осем трябва да са готови до 15 май.

След като страната се справи с коронавирусната инфекция, новопостроените медицински центрове ще продължат да работят като многопрофилни болници.