Айфеловата кула беше осветена в бяло в чест на медиците
Секция: ЛЮБОПИТНО
03 Май 2020 13:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Айфеловата кула беше осветена в бяло в чест на медиците

/КРОСС/ Айфеловата кула се присъедини към други световни забележителности в събота, като беше осветена по примера Емпайър Стейт Билдинг в Ню Йорк, за да отдаде почит на тези, които се борят с коронавируса.

Това съобщи АФП.

В 20.00 часа местно време, когато хората във Франция ежедневно ръкопляскат от прозорци и балкони, за да благодарят на здравните работници, най-голямата забележителност на Париж светна в „искрящо бяло“, за да приветства „непоколебимата смелост на здравните работници, които се борят с пандемията от коронавирус “, обяви SETE, компанията, която управлява Айфеловата кула.

Половин час по-късно, светлините на кулата Монпарнас, друга забележителност във френската столица, преминаха от бяло в червено, „за да покажат подкрепата си още по-интензивно, като биещо сърце“, добави компанията.

Деветдневната инициативата #HeroesShineBright стартира на 24 април в Ню Йорк и всяка вечер там се използва различен цвят, за да бъдат поздравени различни групи, включително здравни служители, транспортни работници и полицаи или военни, добави SETE.

Други забележителности, които подкрепиха инициативата, са Eуромаст в Ротердам, 360 Чикаго, Бурж Халифа в ОАЕ – най-високата структура в света, кулата на CN в Торонто, кулата Макао в Китай, кулата Пусан в Южна Корея, ТВ Останкино в Русия, телевизионната кула на Талин в Естония и кулата OVNI в Словакия.