Деница Сачева: Общата цел е да запазим здравето и живота на хората, както на гражданите така и на медиците
Секция: ИКОНОМИКА
04 Май 2020 07:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Деница Сачева: Общата цел е да запазим здравето и живота на хората, както на гражданите така и на медиците

/КРОСС/ „Общата цел е да запазим здравето и живота на хората, както на гражданите така и на медиците”, каза в предаването „Беновска пита” по Канал 3 министърът на труда и социалната политика Деница Сачева. 

"Голямата цел е да останем живи, от една страна мерките да не са толкова строги, да не се излиза както в други държави само с СМС, от друга, ако се влошат нещата, тези мерки ще се променят”, допълни тя.

Тя подчерта, че 123 000 души към момента се ползват от мярката 60 на 40 и по този начин е запазена заетостта. По думите й, един от големите въпроси в момента е, дали да се отворят детските градини.

„Мерките които сме предприели в тази насока е да подпомогнем майките, които се налага да гледат децата си. Подпомагаме ги с еднократна помощ от 375 лв., както и неплатен отпуск, който се води за стаж и не се налага да се плащат осигуровки. Тези хора могат да се възползват и от възможността за безлихвени кредити. Ще работим още върху възможността да подпомогнем майките”, каза още Деница Сачева.