Александър Симов: Г-н Гергов прави една голяма грешка. БСП не е ГЕРБ, колкото и да му се иска това
Секция: ПОЛИТИКА
04 Май 2020 07:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Александър Симов: Г-н Гергов прави една голяма грешка. БСП не е ГЕРБ, колкото и да му се иска това

/КРОСС/ В качеството си на председател на Областния съвет на БСП-Пловдив Георги Гергов излиза с позиция, уронваща авторитета на партията. Темата коментира в предаването „Беновска пита” по Канал 3 Алекандър Симов от БСП.

„Мисля, че г-н Гергов прави една голяма грешка. БСП не е ГЕРБ, колкото и да му се иска това. В БСП-позиция на областния председател може да дойде, след като е обсъдил с областния съвет и след като е сигурен или по някакъв начин да е сигурен, че тази позиция изразява гласа на обикновените социалисти”, заяви Симов.

„Георги Гергов говори в лично качество, но ангажира Областния съвет на БСП. И моите колеги добре са му припомнили, че ако иска такива еднолични акции, да отиде, да се запише в една друга партия, в която те са позволени”, допълни той.

„Г-н Гергов трябва по-често да следи не публичните изяви на премиера, а да следи изявите на своята собствена партия, за да знае, че ние сме предложили много повече от пет неща за справяне в тази ситуация и в тази криза, и точно заради това смятам, че позицията му не е продиктувана от реална загриженост, позицията му е продиктувана от някакви други външни интереси, които целят точно в този миг да ударят БСП”, каза още Александър Симов.