Серина Уилямс ще играе виртуален тенис за благотворителност
Секция: СПОРТ
04 Май 2020 09:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Серина Уилямс ще играе виртуален тенис за благотворителност Опонент ще ѝ бъде Джиджи Хадид

/КРОСС/ Серина Уилямс и Джиджи Хадид са близки приятелки от дълго време, но за първи път ще се изправят една срещу друга на тенискорт. Е, няма да е истински корт, но все пак двете дами ще премерят сили във виртуално състезание. Те ще бъдат звездите в турнира Mario Tennis Aces, който ще се излъчва на живо във Фейсбук.

В него ще вземат участие модели, атлети и известни личности. Сред тях са Хейли Бийбър, Наоми Осака, Карли Клос, Мария Шарапова, Винъс Уилямс и Диандра Хопкинс. Състезанието ще започне в 23:00 българско време на 3 май. Всеки участник ще получи 25 000 долара, които ще дари на избрана организация, а победителят ще вземе още 1 млн. долара.

Събитието ще бъде коментирано от легендата на тениса Джон Макенроу и ютубърката iJustine. Виртуалният тенис е поредната благотворителна акция, в която се включват известни личности по време на социалната изолация. По-рано през месеца Лейди Гага организира огромния онлайн концерт One World: Together at Home, за да събере средства за засегнатите от коронавируса.

През март пък сър Елтън Джон събра над 1 млн. долара за борбата с пандемията със своя концерт iHeart Living Room.