Премиерът Бойко Борисов е на инспекция в „Пирогов“
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Май 2020 12:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Премиерът Бойко Борисов е на инспекция в „Пирогов“

/КРОСС/ Премиерът Бойко Борисов е на инспекция в болница „Пирогов“. Заедно с него е и шефът на лечебното заведение проф. Асен Балтов. 20 общо са заразените с коронавирус медицински лица от спешната болница. 7 от тях са хирурзите.

„Много разчитаме на вас, защото науката ще ни води какво да правим след това“, каза премиерът.

Постигната е голяма симбиоза между екипите, за което съм благодарен на министър Ананиев, обясни шефът на „Пирогов“. Той се похвали, че има нови асансьори в болницата.

„Благодаря за всичко, което правите“, каза премиера на медицинския персонал. Проф. Балтов показа на премиера новия ядрено-магнитен резонанс и обясни, че в „Пирогов“ досега не е имало такъв апарат, използван е един под наем 15 г. „Само в първия месец 360 пациента са минали през него“, каза още той.

„Хората видяха, че системите за здравеопазване във Великобритания и Холандия не са готови, затова се прибраха“, каза министър-председателят.

Лекарка заговори премиера и му благодари за всичко. Той й отвърна: „Аз ви благодаря на вас и вижте колко ви се радват хората“. Борисов я попита дали всичко е наред и дали си имат облекла и обеща: „Сега съм казал да ви направят и летни престилки“.

Навсякъде се правят буферни звена, каза проф. Балтов и допълни, че скенерът дава по-добра диагноза, отколкото теста.

По време на срещата лекар от болницата заяви, че при контролен скенер се вижда, че пациентите преболедували коронавирус имат остатъчни белези и поражения на белите дробове.