Корнелия Нинова: Предложихме 400 млн. лв. да се доплатят на общините
Секция: ПОЛИТИКА
05 Май 2020 14:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Корнелия Нинова: Предложихме 400 млн. лв. да се доплатят на общините Поздравявам кметовете от всички партии за мерките в помощ на хората

/КРОСС/ Ръководството на ПГ на "БСП за България" проведе видеоконферентна дискусия с Управителния съвет на Националното сдружение на общините. В нея бяха обсъдени местни проблеми, възникнали вследствие на кризата Ковид - 19.

"Поздравявам кметовете от всички партии, които предприеха спешни мерки с грижа за хората от общините им. Вие замразихте плащанията на общински наеми, отложихте дължимите местни данъци и такси, осигурихте предпазни средства и храна. Но общинските бюджети няма да издържат.

Ние внесохме в НС предложение да се увеличат средствата от държавния бюджет към общините с 10 %. Това са 400 млн. лв., които са ви нужни в този тежък момент. Това предложение беше отхвърлено. Ще го направим отново. Кметовете също сте на първа линия в борбата с болестта и държавата е длъжна да ви помогне", заяви Корнелия Нинова.

"Считам, че за възстановяване на икономиката, държавата трябва да инвестира публични средства в инфраструктура. Предлагаме това да бъде ВИК сектора, който преди кризата показа, че е в тежко състояние. Това ще създаде и работни места в общината и ще реши много наболели въпроси за водоснабдяването на населението и осигуряване на напояване за земеделието" - добави Нинова.