Дъждовно и хладно време на празника
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Май 2020 09:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дъждовно и хладно време на празника

/КРОСС/ На празничния 6 май дъжд ще вали над цялата страна, а на отделни места и с гръмотевици. Около обяд от северозапад валежите ще започнат да спират и облачността да се разкъсва и намалява. Най-късно валежите ще спрат в крайните североизточни и югоизточни райони. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина и силен вятър от запад-северозапад и с него ще нахлува студен въздух. Минималните температури ще са от 7 до 12 градуса, максималните - между 14 и 19 градуса, сочи прогнозата на НИМХ.

По Черноморието облачността ще е значителна с валежи от дъжд. След обяд валежите ще спират и облачността ще се разкъсва. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 16 и 18 градуса. Температурата на морската вода е 14-15 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините облачността ще е значителна. Ще има валежи от дъжд, а над 1700 метра - от сняг. Ще духа силен, по високите и открити части до бурен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на 1200 метра - около 9, на 2000 метра - около 2 градуса.

В четвъртък ще остане ветровито и сравнително хладно, по-често предимно облачно, но почти без валежи.

В петък вятърът ще отслабне. В източните райони са възможни изолирани превалявания. Температурите слабо ще се повишат.