Борисов: Пристигащи от чужбина носят коронавируса. Как ще тръгне туризмът тогава?
Секция: ПОЛИТИКА
06 Май 2020 11:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов: Пристигащи от чужбина носят коронавируса. Как ще тръгне туризмът тогава?

/КРОСС/ „Виждате, че пристигащи от чужбина носят коронавируса. Как ще тръгне туризмът тогава? Нищо не е отминало. Днес е рекорд на починалите в Европа – 30 000. Още нищо не сме разхлабили, което носи пари в бюджета“, обясни премиерът Бойко Борисов.

Навръх Деня на храбростта и празника на Българската армия той посети Црънча. Премиерът присъства на демонстрациите на военните там.

„Извънредното положение ще бъде прекратено и заменено със закон. Ако продължим да сме дисциплинирани и да спазваме мерките, всичко ще е наред. Моят пресцентър е без заплата втори месец“, каза още Борисов.

Той коментира, упрека на президента, насочен към правителството, че се всява страх сред населението заради коронавируса по следния начин „Значи това е към Путин, Меркел, Макрон, Европейската комисия и всички, които съобщават тези данни“.

„Все пак „Калашников“ ние го произвеждаме. Ако го спрем, ще останат заводите по Карлово без работа и ще трябва да ги затворим. А „Калашников“ не е лош автомат“, коментира Борисов.

„Днешният празник е ден на храбростта и на всички, които работят на първата линия. Надявам се през есента да ни поканят в Црънча и да имат нова казарма. Още веднъж да са ни живи и здрави всички храбри българи“, коментира Борисов.