Откриха условие за възникване на извънземни цивилизации
Секция: Наука
07 Май 2020 09:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Откриха условие за възникване на извънземни цивилизации

/КРОСС/ Учени от университета на Арканзас установиха, че гигантските елиптични галактики са по-неподходящи за поява на развита технологична цивилизация, отколкото спиралните галактики, като Млечния път, съобщава сп. Monthly Notices of the Royal Astronomical Society.

Заключенията, разкриващи условията за поява на извънземен разум, противоречат на резултатите от изследване от 2015 г., според които вероятността развита технологична цивилизация да възникне в голяма елиптична галактика е 10 хиляди пъти по-голяма, отколкото в аналози на Млечния път. Това е свързано с големия брой звезди и редкостта на потенциално смъртоносни катастрофични събития, като свръхновите.Фактът, че човечеството не живее в елиптична галактика, противоречи на Коперниковия принцип, известен също като принцип на усредняване.

В съответствие с този принцип при липса на доказателства за противоположно свойство на даден обект следва той да бъде смятан за типичен за своя клас. Според авторите на изследването елиптичните галактики са неподходящи за живот заради смъртоносната радиация, която са излъчвали в миналото, когато са били квазари.Излъчването било толкова силно, че е стерилизирало всяка потенциално обитаема планета в галактиката и е повлияло също върху скоростта на звездообразуването. Формирането на нови звезди и планети е било почти напълно прекратено.