Васил Божков от Дубай: Прокуратурата не ме търси
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Май 2020 09:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Васил Божков от Дубай: Прокуратурата не ме търси

Божков е готов да предостави акциите на ФК Левски на привържениците на клуба

/КРОСС/ В момента съм в Дубай, добре съм. В момента живея в апартамент, никой не ни ограничава нищо. Бях задържан за 3 седмици и бях в затвора. Живея под наем с моя съдружник Георги Попов. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" бизнесменът Васил Божков.

Статута ми в Дубай в момента е на резидент, допълни той. Когато дубайските власти разбраха какви са нещата наистина, а не както им бяха представени от българските власти, просто ме освободиха, заяви още Васил Божков. Той допълни, че в момента няма никакви ограничения от дубайските власти.

Според Божков никой от българската прокуратура не го е търсил, въпреки че телефонът му е постоянно включен и той отговаря на всички обаждания.

Бизнесменът добави, че има притеснения за сигурността си, ако се върне в България. Божков има 11 обвинения в България и е обявен за издирване.

Бизнесменът допълни, че е готов да предостави акциите на клуба на привържениците. Бих направил за "Левски" всичко, за да върви добре. Борисов унищожи клуба, защото унищожи компаниите, които издържаха клуба, с грубо нарушаване на закона, заяви Божков.