Граждански диалог с комисар Мария Габриел в Деня на Европа
Секция: ПОЛИТИКА
09 Май 2020 10:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Граждански диалог с комисар Мария Габриел в Деня на Европа

/КРОСС/ Онлайн граждански диалог с комисаря за иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел ще се проведе на 9 май (събота) от 11 ч., съобщи представителството на Еврокомисията в България.

Разговорът, който ще продължи до 12 ч., ще се излъчва на живо в програма „Христо Ботев" на БНР, по БНТ 2, във Фейсбук и на интернет страницата на Представителството на ЕК в България.

Темата на дебата е: „Ден на Европа 2020: Още по-силни заедно. Европейска солидарност по време на криза".

Комисар Мария Габриел ще даде информация за мерките, които ЕС предприе в помощ на държавите-членки и ще отговаря на въпроси на гражданите за най-силното ни оръжие срещу кризата - науката и иновациите.

Въпроси към комисар Габриел може да се задават директно във Фейсбук събитието или в платформата https://www.sli.do/, където трябва да се влезе с хаштаг #EuropeDay.

Какво е значението на европейската солидарност и защо можем да се справим с кризата единствено заедно? Как европейските научни изследвания ще доведат до решение на глобалната криза? Кои са поуките от дистанционното обучение и какво е бъдещето на образованието? Каква подкрепа оказва ЕС на културния сектор и спорта? Тези и други теми ще са сред обсъжданите в продължение на един час в Деня на Европа, когато се навършват точно 70 години от историческата Декларация на Робер Шуман.

От 10,30 до 11, 00 ч в предаването „Семейно радио" на програма „Христо Ботев" слушателите ще бъдат информирани за предстоящото включване с оповестяване на темите, възможностите за задаване на въпроси и други информации свързани с ресора на българския комисар.