Самолетът на бизнесмена Ивайло Пенчев е паднал (обновена)
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Май 2020 14:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Самолетът на бизнесмена Ивайло Пенчев е паднал (обновена)

/КРОСС/ Самолетът на бизнесмена Ивайло Пенчев е паднал, съобщи NOVA. Сигналът за инцидента е подаден в 13:27 ч. На място е изпратена линейка от Елин Пелин. Говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска потвърди за инцидента с 49 годишен мъж с множество наранявания, който е откаран в противошокова зала в "Пирогов".

Според "24 часа" бизнесменът е с охлузвания по лицето, но без видими счупвания.  В момента му правят скенер на главата. Според първите коментари е изкарал късмет, защото е паднал от височина 10 метра и самолетът се е приземил върху клони, което е омекотило удара.

Ивайло Пенчев е собственик на най-голямата българска компания за стени за катерене, която има световен пазар - "Уолтопия". Той често провокира обществени реакции с позициите си за бизнеса и държавата. Пенчев беше сред първите предложили дарения за Александровска болница в началото на епидемията от коронавируса, но с условие при нужда първо работещите във фирмата да ползват апаратите. Болницата първо прие, но след медиен и обществен натиск - отказа дарението, а той обяви, че ще го пренасочи към частни лечебни заведения.

Появиха се първи версии за самолетния инцидент с управителя на Walltopia ("Уолтопия") Ивайло Пенчев. Бизнесменът сам е управлявал летателен апарат Skylеаdеr 600, който е паднал. Според първите версии за инцидента машината е паднала в пocлeдния мoмeнт, буквaлнo нa 5-6 мeтрa oт зeмятa. По непотвърдена информация е oткaзал двигaтeлят на летателния апарат нa 5 км oт лeтищeтo. Близкият крaй нa пoлocaтa e бил oткъм пocoкaтa нa вятърa, т.e. вятърът e бил oткъм гърбa му, кoeтo нaмaлявa въздушнaтa cкoрocт и caмoлeтът ce cривa.

Според друга версия самолетът се е ударил в дървета и се е разбил, а пилотът е откаран в болница.