Бъларската песен за "Евровизия" стигна до алтернативни германски финали
Секция: Шоубизнес
10 Май 2020 14:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бъларската песен за "Евровизия" стигна до алтернативни германски финали

/КРОСС/ Tears Getting Sober - песента на Виктория Георгиева, с която България участва в "Евровизия", попадна във финалите на германски телевизионни предавания, алтернативни на отменения конкурс. Едното ще бъде излъчено следващата събота, 16 май, под името World Wide Wohnzimmer (Световната всекидневна) по телевизия ARD и онлайн.

Но то ще е в конкуренция с подобно предаване по конкурентната германска телевизия ProSieben, в което българската песен също бе избрана за финала. Разликата е, че във формата на ARD песните са 10, а на ProSieben - 15, както и че едната е обществена, а другата - частна телевизия с платен достъп.

Час по-късно от Хилвресум в Холандия трябва да започне концерта, с който местните организатори на "Евровизия" дават шанс на зрителите да видят част от десетките участници в конкурса, отменен заради пандемията. То съвпада с програмата на частната ProSieben, излъчвана по същото време от Кьолн и имитираща модела на "Евровизия" и позволяваща гласуване на зрители от Германия, Австрия и Швейцария.

Във формата на обществената ARD песента на Виктория бе избрана от германското жури за "Евровизия" и ще се състезава с кандидатите на Дания, Литва, Италия, Русия, Малта, Швейцария, Исландия, Швеция и Азербайджан.

Предаването "Конкурс за европеска песен - германският финал" ще е с водеща Барбара Шьонебергер и ще се излъчва от филхармонията в Хамбург, но без зрители в залата. За победителя ще могат да гласуват само зрители от Германия.

В холандското шоу Europe Shine a Light с водещи Стефан Гетхен и Кончита Вурст няма да има гласуване за победител. Любопитното е, че ProSieben обявява същите водещи за своето предаване Free European Song Contest.