"Райънеър" обяви полети до Лондон от 15 май, но още не се продават
Секция: Туризъм
10 Май 2020 19:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Райънеър" обяви полети до Лондон от 15 май, но още не се продават

/КРОСС/ Райънеър" (Ryanair) добави София към списъка с полети от лондонското летище Станстед, започвайки от 15 май.

Те вече са на сайта за продажби на ирландския превозвач, където се вижда, че те ще са 3 пъти седмично - в понеделник, сряда и петък. Но в момента търсенето показва, че за продажба на билети не е предложен дори първият полет след по-малко от седмица.

Дестинацията е една от новите към т.нар. ограничено разписание, чиято продължителност засега е продължена до 28 май.

"Работим с правителствата на ЕС в опит да поддържаме открити някои минимални връки заради спешни случаи, макар пътниците на борда да са много малко", обяснява Олга Павлонка от "Райънеър". Тя казва и това, което е записано в разписанието: "Към момента очакваме редовните полети да се завърнат някъде през юли". В момента над 99% от самолетите на компанията са паркирани.

От 6 април със заповед на министъра на здравеопазването е забранено влизането на чужденци от Великобритания, а днес той обяви, че иска този режим да продължи поне до 13 юли. От своя страна, Великобритания въвежда задължение всеки, пристигащ със самолет, да се подложи на 14-дневна карантина. Това важи и за британски граждани, а чужденците трябва да докажат на границата, че има частен имот, в който могат да се самоизолират за две седмици.