Гърция облекчава още противоепидемичните мерки
Секция: СВЯТ
11 Май 2020 11:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Гърция облекчава още противоепидемичните мерки

/КРОСС/ Гърция облекчава още от мерките в страната. Отвориха голяма част от магазините на дребно. Градският транспорт се движи на по-малки интервали, за да обслужва безопасно пътниците.

Позволено е вече да се пътува и към гръцките острови, но само за работещи там. Още седмица е в сила забраната за пътуване извън областта.

Учениците от последния клас на гимназията започнаха днес занятия при намалени на половина паралелки и строги здравни предписания.

Отвориха повечето магазини на дребно без моловете. В много от тях е задължително носенето на предпазни маски, както от персонала, така и от клиентите. В зависимост от квадратурата на търговските обекти се определя и допустимия брой клиенти.

Освобождава се от части пътуването към гръцките острови. От днес се допуска пътуване и на сезонните работници, но само с договор от работодателя.

Отвориха врати и държавните офиси по обслужване на гражданите.

Частните фирми, както и магазините започват работа от 10 часа сутрин, за да не се достигне до претоварване на градския транспорт. Изключение има само за хранителните магазини.

За сега ресторанти и кафенета остават затворени до 1 юни, като се водят преговори с правителството за евентуален старт седмица по-рано.