Смарт телевизорът може да ни е треньор
Секция: Технологии
11 Май 2020 11:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Смарт телевизорът може да ни е треньор

/КРОСС/ Доказан факт е, че спортът има позитивно влияние не само на физическото, но и на психическото ни състояние. Затова не е странно, че на много хора атмосферата във фитнеса, басейна и спортната зала започва да им липсва. Ето защо според нас не трябва да губим спортния си дух, дори когато сме вкъщи. Има безброй опции за тренировка у дома без уреди и допълнителни аксесоари напълно безплатно в онлайн видео платформи и фитнес блогове. А за да е още по-лесно, можем да използваме телевизора си за целта. Експертите от LG събраха няколко съвета как да превърнете смарт телевизора си във фитнес помощник.
150 минути упражнение седмично
Упражненията и техниките за релаксация са чудесен начин да поддържаме баланс и здравословен начин на живот. Световната здравна организация препоръчва поне по 150 минути умерено интензивна тренировка или 75 минути интензивна. А защо не комбинация от двете. А това е възможно дори в малки пространства и без каквито и да е уреди.  Важно е да се движим редовно, не само когато тренираме. Например можем да слизаме и да се качваме по стълбите, когато изхвърляме боклука. Можем да ходим пеша до магазина, за да се разтъпчем. Вече можем да тичаме и в парка.
Фитнес на телевизора
Телевизорът обикновено се намира на централно място в апартамента и обикновено най-голямото свободно подово пространство се намира пред него. Ако гледаме тренировката си на телефон или лаптоп, бързо ще осъзнаем, че е трудно да му намерим място и да го въртим ту от едната, ту от другата страна, в зависимост от упражнението. А ако имате умен телевизор, можете да „изпратите“ всяко мобилно приложение към него благодарение на функциите и приложения за безжично излъчване на екран на смарт телевизорите на LG (Airplay за устройства с iOS и Miracast или LG TV Plus за устройства с Android). По този начин, не само ще виждате упражненията по-добре, но и звукът ще кристално чист. Например, безплатното приложение Nike

training Club дава възможност за месеци разнообразни тренировки у дома.
Ако пък имате уреди за тренировка като велоергометър, кростренажор или пътечка за бягане, можете да „пътувате“ виртуално до далечно, красиво и тихо място, докато спортувате, вместо да гледате обичайните сериали или да четете новини. Например, ако си пуснете YouTube на смарт телевизора, можете да отидете на онлайн обиколка с колело в Алпите, но можете също да потичате по улиците на Лондон, в гората или пък по крайбрежието на Флорида. Няма нужда да се притеснявате за това какво ще правите, когато има реклами – използвайте това време за упражнения за релеф като лицеви опори или клекове. Ако се възползваме от всяка реклама по този начин, ще влезем във форма за нула време.

Вдъхновение в Netflix
Въпреки че традиционно Netflix се свързва с гледане на сериали, популярната платформа може също и да ви вдъхнови да се движите. Ако ни е нужна само мотивация, за да сме по-редовни в тренировките, можем да си изберем някой документален сериал свързан със спорт като „Pumping Iron" за живота на Арнолд Шварценегер например. Ако той не успее да ви вкара в настроение за спорт - няма кой! Разбира се, можете да откриете подобно съдържание и на платформите на LG - webOS, където стрийминг услуги като Netflix, HBO Go, Amazon Prime, Apple TV и Apple TV + са само на клик разстояние.