Испания въведе 14 дни карантина за всички пристигащи
Секция: СВЯТ
12 Май 2020 14:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Испания въведе 14 дни карантина за всички пристигащи

/КРОСС/ Пристигащите в Испания трябва да се подложат на задължителна 14-дневна карантина с цел забавяне на разпространението на коронавируса, обяви правителството, цитирано от АФП.

Мярката влиза в сила в петък - 15 май, и остава до 24 май, когато изтича извънредното положение в страната, или до по-късна дата, ако бъде взето ново решение.

Пристигащите ще трябва да се поставят под карантина и ще имат право да излизат навън само по няколко причини - пазаруване на храна, отиване в здравен център и при друга неотложна нужда. При излизане навън задължително трябва да са със защитни маски.

Мярката няма да се прилага за трансграничните работници, които транспортират стоки, въздушния персонал на авиолиниите и медицинския персонал, пристигащ в Испания, при положение че не са били в контакт със заразен с Covid-19.

По време на двуседмичната карантина властите могат да поискат осъществяване на контакт с цел проверка на спазването ѝ.

Испания е една от най-сериозно засегнатите страни от пандемията от коронавируса.

Междувременно испанското здравно министерство отчете през последните 24 часа най-малкият брой на заразени с коронавируса в страната от повече от два месеца.

Броят на новоифектираните с Covid-19 се увеличи през последното денонощие с 594, като общият им брой от началото на пандемията достигна 228 030.

В същото време бяха регистрирани нови 176 смъртни случая, с което техният общ брой достигна 26 920.