Тази вечер: Започва „Седмицата на Евровизия“ в ефира на БНТ 1
Секция: Шоубизнес
12 Май 2020 15:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тази вечер: Започва „Седмицата на Евровизия“ в ефира на БНТ 1

/КРОСС/ Тази вечер в ефира на БНТ 1 започва „Седмицата на Евровизия", която ще представи големите български успехи на най-престижната музикална надпревара в света. Точно в 22 часа зрителите ще могат да си припомнят първото българско класиране в топ 5 на Евровизия - 5-тото място на Елица Тодорова и Стоян Янкулов с песента „Вода" през 2007 година.

На сцената на Евровизия 2007 изгрява звездата и на двама от най-популярните артисти, които са участвали в конкурса - Верка Сердючка и Мария Шерифович. Песните им „Dancing Lasha Tumbai" и „Молитва" се превръщат в европейски хитове, а 13 години по-късно те продължават да участват в шоу програми свързани с конкурса. „Седмицата на Евровизия" ще продължи в сряда с излъчване на Евровизия 2016 в Стокхолм с участието на Поли Генова, която зае 4-то място с песента „If Love Was A Crime". В четвъртък от 21 часа в ефира на БНТ 1 ще бъде излъчена Детската Евровизия 2015, която се проведе в София. В петък от 22 часа зрителите ще могат да си припомнят емоциите от Евровизия 2017 в Киев, където Кристиан Костов завърши на второ място с песента „Beautiful Mess".
В събота на живо в ефира на БНТ 1 ще бъде излъчено специалното шоуто "Europe Shine a Light" от 22 часа, в което ще вземе участие Виктория. Телевизионната програма ще представи песните и артистите от отменената Евровизия 2020, но няма да излъчи победител. В шоуто ще вземат участие Верка Сердючка и Мария Шерифович, както и други звезди от конкурса.
БНТ ще даде възможност и на българските зрители да изберат любимата си песен от Евровизия. Те могат да гласуват за своя фаворит на уеб сайта, както и чрез мобилното приложение на телевизията.

----