Антикорупционната комисия установи конфликт на интереси при кмета на Стражица
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Май 2020 15:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Антикорупционната комисия установи конфликт на интереси при кмета на Стражица

/КРОСС/ Антикорупционната комисия установи конфликт на интереси при кмета на Стражица Румен Павлов. Производството срещу него е било образувано по сигнал. Информацията е потвърдена изцяло, съобщиха от КПКОНПИ.

Павлов е втори мандат кмет на Стражица. За първи път е избран за поста през 2015 г., а през 2019 г. е преизбран. Още през 2008 г. Румен Павлов закупува чрез търг с явно наддаване общински недвижим имот в града, недовършено строителство. Понастоящем сградата функционира като хотел, с ресторант, бар и дискотека.

Братът на кмета е регистриран като едноличен търговец, а дъщеря на градоначалника е управител и едноличен собственик на дружество с ограничена отговорност. Така хотелът първоначално е бил преотстъпен от Румен Павлов за безвъзмездно ползване на фирмата на брат му, а от 1 февруари 2019 г. е сключен договор, с който се предоставя за временно и възмездно ползване на дружеството, собственост на дъщеря му.

С решението си антикорупционната комисия наложи на кмета глоби в общ размер на 15 000 лв. Постановено е и отнемане от него в полза на държавата на материалната облага - сумата от 53 350 лв.

През февруари Антикорупционната комисия отново съобщи, че е открила конфликт на интереси при кмета на Сражица и семейството му. Установено е, че от бюджета на общината в полза на двамата търговци са заплащани суми за доставка на гориво и за обеди, вечери, коктейли и нощувки.