Константин Папазов: "Левски" трябва да събере 1,5 млн. лева
Секция: СПОРТ
14 Май 2020 08:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Константин Папазов: "Левски" трябва да събере 1,5 млн. лева

/КРОСС/ Баскетболният треньор Константин Папазов разкри, че до последно финансовият благодетел на "Левски" Васил Божков и фактическият собственик на мажоритарния пакет акции - Георги Попов, са се колебаели дали да прехвърлят ценните книжа на него или на министър-председателя Бойко Борисов. В крайна сметка акциите бяха джиросани на премиера, въпреки че Папазов обяви в предаването "120 минути", че ще бъде следващият им собственик. От своя страна Борисов отказа да приеме пакета с акции и те в момента са в административната сграда на стадион "Георги Аспарухов".

В сутрешния разговор беше разколебан. Имаше две опции - Тити Папазов или Бойко Борисов. По никакъв начин не съм се опитал да му влияя. Разчитах на предаването. Това е лично негово решение. Аз умишлено не взех позиция, изслушах го и го изчаках. Вярвах, че, когато анонсираме за акциите, той ще проумее, че няма как "Левски" да бъде замесена и да се опита да има някакво злепоставяне. Сам, доброволно той ми се обади на обяд и каза: "На теб ти ги пращам утре. Впиши твоето име и на който ти прецениш". Поздравих го. В крайна сметка това е цената. Вероятно той е в състояние, в което не е окей, заяви Папазов в сутрешния блок на БТВ "Тази сутрин".

В хода на Божков и Попов, които в момента са в Дубай и имат повдигнати обвинения от българската прокуратура, Папазов видя опит да се дискредитира Бойко Борисов.

"Лошо изиграна пиеса от най-лошия актьор. Живяхме 15 дни с мисълта за тези акции да дойдат в България и да избегнем фалит. Водих многократни разговори с господин Божков. Какво стана? Хем акциите са тук, хем много лоша пиеса, хем е осквернено нещо, което е велико. Акциите на този клуб са точно толкова стойностни, колкото косите на Левски в музея. Все едно някой да вземе да ги развява.

Когато този някой няма ниво, тогава е много страшно. Каква беше цената на това нещо? Да се опита да бъде злепоставен премиера на България. Институцията министър-председател и вероятно в частност Бойко Борисов. Имат ли представа тези хора, че това е човек, който 19 години управлява тази държава под различни форми и в европейските структури е след Ангела Меркел с най-голям опит? Дали може той толкова елементарно да се закачи на тази пиеса?

По-страшно е, че залогът е и любовта на "сините" фенове. Ако на господин Божков - от неделя вечерта, когато чрез мен до цяла България стигна новината, че на другия ден с куриер ще дойдат акциите, хората му се радваха, сега отидоха на другия полюс, каза Папазов. Той се обърна и към собственика на акциите Георги Попов. Когато става въпрос за "Левски", трябва да има почтеност. Умолявам господин Георги Попов, като представител на господин Божков, час по-скоро да се опитат да изчистят срама от тази лошо изиграна пиеса от най-лошия актьор", коментира Папазов.

"Знам само, че във всичките разговори съм бил безкрайно коректен, не съм допуснал грешка да засегна някой или да обидя някой. Ако в петък, във вашето студио, господин Божков се обади и даде някакви мнения, изрази някакви впечатления как се развиват нещата и кои са виновните и е имало някакъв баланс в обществото - някой да му вярва, друг - не, сега дали някой би му повярвал от "синята" общност. А тя е много голяма в нашето общество. Със сигурност знам, че сега, ако излезем и направим едно проучване, дали някой ще повярва на неговите думи, а не на моите? Аз от първия ден съм човек с кауза, не промених пътя, по който вървя към моята кауза", добави още Папазов.

Той се обърна и към феновете на "Левски", като призова по случай рождения ден на клуба - на 24 май, те да дарят, така че клубът да може да продължи дейността си. За целта са нужни 1,5 млн. лева.

"Обръщам се към цяла "синя" България не с просия, а с молба. 24 май е нашият рожден ден. На рожден ден се ходи с подарък. Подаръкът, който трябва да събере "Левски" е 1,5 млн. лева. Кой с колкото може, но от сърце. За да може да покажем, че "Левски" по никакъв начин и никога не може да бъде употребяван. Защото "Левски" е кауза", коментира още Тити Папазов.