Пияният шофьор, блъснал 6 коли в Пловдив, е имал 5 предишни нарушения
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Май 2020 09:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пияният шофьор, блъснал 6 коли в Пловдив, е имал 5 предишни нарушения

/КРОСС/ 21-годишен пиян шофьор, който помете шест паркирани автомобила в Пловдив, е имал 5 предишни нарушения, като те са за неспазване на пътни знаци и каране с превишена скорост. Това каза инсп. Ботьо Гергинов, "Пътна полиция" – Пловдив. 

Пет от ударените коли са с много сериозни материални щети. А една от тях е толкова увредена, че нейният собственик, студент, теглил кредит, не вярва да може да я оправи. Според него пияни и дрогирани водачи трябва да остават без книжки за дълъг период от време.  Шофьорът е в болница със счупена челюст, само една от колите има пълно "Каско".

От 4 години има шофьорска книжка 21-годишният нарушител, през това време има констатирани 5 броя нарушения , два акта и 3 фиша. Те са за неспазване на пътни знаци и за управление с превишаване на скоростта, последното нарушение е 4 месеца преди удара в 6-те коли за неспазване на пътен знак, поясни инсп. Гергинов. Той поясни, че акциите продължават, като 996 нарушителя са установени за последните дни.

В момента се провежда и операция на територията на цялата страна, която следи за превишена скорост, пияни и дрогирани шофьори.

 

*Снимка: PlovdivNow.bg