Кметът на Симитли: Решението ни да издигнем кандидатурата на Порточанов не е инстинктивно
Секция: СПОРТ
14 Май 2020 10:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кметът на Симитли: Решението ни да издигнем кандидатурата на Порточанов не е инстинктивно

/КРОСС/ Кметът на Симитли и президент на местния Септември Апостол Апостолов – Поли обяви пред Novapress.bg, че в никакъв случай кандидатурата, която клубът ще издигне на Христо Порточанов за президент на БФС, не е инстинктивно решение.

Отборът от Южна България обяви сензационно преди броени дни, че издига кандидатурата на знаменития футболен бос на Нефтохимик, който е врял и кипял във футбола и определено има значителен опит да се справи със задачите.

В момента централата се управлява от Михаил Касабов, който изпълнява ролята на президент, но няма желание да остава на този пост и предстои след някой друг месец конгрес на който ще бъде избран нов президент. 

„Решението да издигнем кандидатурата на Христо Порточанов в никакъв случай не е дошло инстинктивно от днес за утре у мен. Говорих с доста мои приятели, които са близо до футбола, и с много футболни президенти, а дори и с хора от управлението на сегашния футболен съюз. Говорих с поне 30-40 души по този въпрос“, коментира Поли пред нашата медия.

„В крайна сметка може да се каже, че доста хора подкрепят идеята един ерудиран и улегнал футболен човек като Христо Порточанов да се завърне във футбола ни и да оглави централата. Проведохме разговор с него, той се съгласи да му издигнем кандидатурата и съответно да се бори за президентския пост. В крайна сметка решихме да го направим“. 

„Не знам какви са намеренията на Митко Бербатов, когото аз безкрайно много уважавам и като футболист, и като човек, но според мен е хубаво централата да бъде управлявана от човек с опита на Порточанов. Той е познато име в родния футбол, дълги години е бил на ръководни позиции. Врял и кипял е във футбола, както се казва“. 

„Мисля си обаче, че ако самите клубове не променят мисленето си и БФС няма как да им помогне. Трябва да се започне да се обръща внимание на школите дори и в най-ниските нива на футбола ни. Именно това е нещото, което не правим като хората. Ние в Симитли можем да се гордеем с базата, която имаме. Доволни сме от това, което сме направили до момента“. 

 

*Източник: https://novapress.bg/