Джокович убеден, че ще подобри рекордите на Федерер, бил пред отказване преди 2 г.
Секция: СПОРТ
15 Май 2020 12:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Джокович убеден, че ще подобри рекордите на Федерер, бил пред отказване преди 2 г.

/КРОСС/ Световният номер 1 Новак Джокович изрази увереност, че ще подобри рекордите на легендата Роджър Федерер за най-много титли от Големия шлем и най-много седмици на върха в световната ранглиста.

За момента сръбският тенисист има 17 трофея от най-престижната верига, както и 282 седмици като номер 1 в света, докато Федерер е триумфирал 20 пъти в Големия шлем и е прекарал общо 310 седмици на върха.

"Винаги съм уверен в себе си. Вярвам, че мога да съм тенисистът с най-много титли от Шлема и да подобря рекорда за престой на първото място. Това са моите ясни цели", коментира Джокович, който допълни, че си представя как играе професионално до 40-годишна възраст. "Не вярвам в границите. Мисля, че границите са илюзии на нашето его или нашия ум", допълни Джокера в интервю за Греам Бенсинджър от In Depth.

Цялото интервю, в което Джокович говори още за здравословните си проблеми в миналото, брака си с Йелена и бомбардировките над Сърбия в края на миналия век, ще бъде излъчено в САЩ този уикенд.

Вчера в публикуван откъс от същото интервю стана ясно, че Джокович е бил много близо до отказване от тениса преди две години. "Той ми каза, че се отказва и това беше истината. Той загуби в Маями и то тежко. Впоследствие събра цялото семейство и ни каза „Знаете ли, хора, аз бях до тук. Бяхме в шок и аз отвърнах „Какво?“, а той продължи с „Да. Едоардо, може да разговаряш със спонсорите ми. Искам да бъда ясен с тях. Не знам дали спирам за шест месеца, година или завинаги", разказа съпругата му Йелена.