Русия ще регистрира ваксина срещу коронавирус през септември
Секция: Русия
15 Май 2020 14:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русия ще регистрира ваксина срещу коронавирус през септември

/КРОСС/ Държавният научен център „Вектор“ приключи с предклиничните изследвания на възможните прототипи на ваксина срещу коронавирус през юни и се надява да я регистрира през септември.

Държавният научен център „Вектор“ приключи с предклиничните изследвания на възможните прототипи на ваксина срещу коронавирус през юни и се надява да я регистрира през септември.

Това съобщи генералният директор на центъра Ренат Максютов по време на среща с президента Владимир Путин, на която бе обсъдено развитието на генетичните технологии.

„През юни ще приключим с предклиничните изследвания на ефективността и безопасността на вече готовата лекарствена форма на ваксината в минимален обем, който е достатъчен за преминаването към клинични изследвания. В първата и втората фаза в тях ще се включат общо 300 доброволци. Надяваме се да регистрираме ваксината още през септември тази година“, каза Максютов.

Центърът е готов да произвежда по 60 милиона дози от ваксината годишно. Президентът Владимир Путин лично се ангажира да съдейства за регистрирането на ваксината.