Караниколов: Държавните бензиностанции целят да изсветлят горивата
Секция: ПОЛИТИКА
15 Май 2020 15:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Караниколов: Държавните бензиностанции целят да изсветлят горивата

/КРОСС/ Целта е да се свали напрежението по отношение на цените и качеството на горивата. Така икономическият министър Емил Караниколов отговори на въпрос за това каква е целта държавата да има своя петролна компания, с каквото предложение излязоха днес от финансовото министерство.

Въпреки множеството въпроси, нито Томислав Дончев, нито Емил Караниколов се наеха да изложат детайли, подчертавайки, че това е само първоначална визия, идея и намерение, по което още се работи. 

В момента се изготвя оценка на въздействието, стана ясно още, а Караниколов обеща, когато бъде готова тази оценка да има повече информация.

По думите на икономическия министър друга цел е и да се изпълнят задължения по европейски директиви по отношение на държавния резерв.

Той увери, че държавната бензиностанция ще бъде равнопоставена с всички други субекти на пазара. Това ще направи сектора доста по-предвидим. По този начин хората ще имат една доста точна мерилка как и какво се случва занапред, са очакванията на Емил Караниколов.

На продължаващите въпроси Томислав Дончев обясни, че ако предложението не е било публикувано, биха обвинили правителството, че крие или прави нещо прикрито.