Н. Марков: Хазната е празна - затова отварят кафенета и магазини, макар броят на заразените да расте
Секция: Коментари
15 Май 2020 16:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Н. Марков: Хазната е празна - затова отварят кафенета и магазини, макар броят на заразените да расте

/КРОСС/ Логично е всеки да си зададе въпроса защо броят на заразените продължава да расте стремително нагоре, а в същото време мерките на практика се отмениха. Да, отменени са. Вече всеки си прави каквото иска, както иска и когато поиска. Кафенета, сладкарници, ресторанти, магазини и офиси са препълнени с хора, но важно е да сме здрави, нали!?

Правителството обяви, че карантинните мерки остават, но сами виждате, че никой не контролира. Нещо повече, стимулират се всички видове търговска дейност и се мисли за отваряне на молове, морски, балкански хотели и прочее. Но защо?

Краткият отговор е защото държавната хазна е празна.

И не само празна, а и с отворена черна дупка в нея. Винаги се случва така, когато хазната се управлява "експертно" от лоби на ДПС, но това е тяхната цена на скритата политическа подкрепа. В сараите не си играят на дребно. Котило на изпечени мошеници и интелектуални инвалиди. Политически и стопански кърлежи! Посредствени типове с претенция за аристократична принадлежност. Селяндури с потури. Потурняци. Обикновени мошеници.

От една страна в държавната хазна няма пари, а от друга - европейците затвориха кранчетата!!! Приказките на банкянския мошеник за трилиони евро заеми и прочее нови дългове свършиха много бързо. Изтръгнаха му езика. Останахме голи като соколи, за разлика от един вид сокол, който морен вода не е пил през целия си живот. Специален храненик на всяка възможна власт, а във вечността на българската държава и нация. Дължим му и камилското мляко в което кисне телесата си. Дължим всико възможно и на четиридесеттте му разбойника. Важно е Али Баба да е жив и доволен! Да се къпе в славата на собствената си незначителност.

Само, че бащи много майка една - казва народът. А майка България никой не я вижда, нито се интересува от нея. Употребена за пореден път, насилвана цели хилядолетия, подигравана, презряна, отхвърлена. Но наша! Тези поредни говеда ли заслужи тя и това ли дължим всички ние на нея!? Гледаме в ръцете на политическите бащици, а сме отвърнали поглед от майката на изобилието. Препълнена с блага. Нашата обща майка! Тази традиционно тиха жена, която единствена е защитила правото си да остане тук завинаги, да ни приюти, погали и успокои. Да ни даде възможност да помислим спокойно и да продължим смело напред.

Нашата България е ограбена за пореден път и е пред поредната тежка национална катастрофа.Засега необявена. Скрита. Не и остава още дълго време живот за разлика от нас, които винаги може да дезертираме. Да заминем. Да я оставим. Тя не може да ни помоли да я защитим. Няма да го направи и сега. Нашата майка е достойна жена и не се моли на никого. Горда е. Достойна.

Когато няма изход, има избор! Бягството е позор, дързостта - слава. Няма да минем без буржуазно-демократична революция, макар и много закъсняла. Пропуснали сме някога във времето нашия исторически шанс за незабавна промяна. Историята на света не познава държава, която е заобиколила неизбежното. Има такъв ред и пред неговите правила трябва да се изправим. Ако трябва, ще полегнем завинаги. Както много преди нас. Нашият днешен избор ще реши бъдещето на поколенията след нас...


И този избор трябва да е само един. Напред!

Николай Марков