Махат над 100 стари автомобила от столичния район "Изгрев"
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Май 2020 08:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Махат над 100 стари автомобила от столичния район "Изгрев"

/КРОСС/ Над 100 излезли от употреба автомобила ще бъдат премахнати от столичния район „Изгрев“ в следващите два месеца. Акцията по премахване на старите коли на територията на София е на Столичната община, в рамките на която ще бъдат репатрирани над 15 000 моторни превозни средства.

В един от най-населените столични райони "Изгрев" са стикирани за премахване 117 автомобила, с които ще бъдат освободени толкова нови паркоместа. Собствениците на стари автомобили се издирват с помощта на КАТ и районните полицейски управления. За последните 3-4 дни, в които тече процедурата по премахване, в район "Изгрев" вече са репатрирани над 15 автомобила, каза кметът д-р Делян Георгиев:

"Издал съм заповеди за принудително репатриране на 117 автомобила от територията на трите квартала и сме тръгнали към изпълнение на тези заповеди. Аз се надявам, че до 1-2 месеца тези 117 автомобила ще бъдат премахнати от трите квартала на района."

Към момента на територията на столицата са установени и стикирани общо 15 745 броя излезли от употреба автомобили. От тях доброволно са преместени почти 10 хиляди, а принудително са отстранени 1816.