Книга за надеждата на младите българи по света
Секция: КУЛТУРА
16 Май 2020 10:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Книга за надеждата на младите българи по света 28 писма към родината на млади автори, живеещи зад граница

/КРОСС/ „Писмо към България от младите българи по света“ е втората книга на фондация „Шанс за децата и природата на България“ и Центъра за млади таланти в Бургас, която излиза в условията на пандемия. Изданието обединява творбите на 28 деца таланти и млади автори, живеещи зад граница. Всички те са участвали в VI литературен конкурс „И децата покоряват светове. Покажи, че можеш!“ на тема „Моето писмо към България“.

Книгата сборник е втора от поредицата и представлява своеобразно огледало на чувствата и нагласите на живеещите извън страната младежи и е интересна съпоставка с първата книга „Моето писмо към България“, публикувана миналата година с творбите на младите българи, живеещи в родината.

„Това е най-новият ни проект и е моята книга на надеждата в този труден период от нашия живот. От творбите в нея разбрахме, че децата вече знаят, че човек открива кой е и къде принадлежи най-вече когато отвори сетивата си за други светове и култури. Хубаво и смислено е да се пътува, а след това е още по-хубаво да се завърнем“, сподели Лилиана Славова, председател на фондацията.

Тя разказа за инициативите на фондация „Шанс за децата и природата на България“ и развитието на децата таланти в условията на вирусната криза.

„Не смятам, че „вирусът“ може да повлияе на таланта. Дори обратното, вярвам, че трудностите стимулират още повече развитието на истинския талант и той винаги ще намери начин да се развива и да се изяви. Децата не само успяват да се справят със ситуацията, но и много често помагат на нас възрастните да се справим. Техните чистота, ентусиазъм, позитивизъм и лекота са заразителни и много ни помагат в това трудно време“, каза още Лилиана Славова.

 

*Източник: https://bnr.bg/