Томислав Дончев: Не съм чул премиерът да си търси нов министър на финансите
Секция: ПОЛИТИКА
16 Май 2020 10:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Томислав Дончев: Не съм чул премиерът да си търси нов министър на финансите

/КРОСС/ „Не съм чул премиерът да си търси нов министър на финансите”, каза в предаването „Тази събота” по БТВ вицепремиерът по управление на евросредствата Томислав Дончев.

Думите му са по повод публикуваните от бизнесмена Васил Божков СМС-и с „Влади Горанов”, като тук се визира финансовият министър.

„Правителството не бива да се съобразява срещу кого се изправя, а да си гледа работата, да следва законите и да отстоява интереса на гражданите. Всякакви други емоционални или политически аргументи като „този е много специален и не трябва да го пипате", не важат“, подчерта вицепремиерът.

„Границата е много тънка. Един министър като политическа фигура, една от функциите му е да упражнява граждански контрол върху работата на институциите и да ги кара да работят по-добре. Тук границата между подобряването на работата на институциите и лобизма е много тънка“, изтъкна Дончев.

„Началник на министър Горанов е премиерът. Министър Горанов заяви, че няма притеснения и нищо нередно не е правил. Не мисля, че е слагал политически чадър върху някого. Той е мой колега и аз имам основания да му вярвам. Често имаме спорове вътре в кабинета. Финансовият ни министър се казва Владислав Горанов. Ние непрекъснато спорим и това е добър начин за вземане на решения”, каза още Томислав Дончев.