Поставиха село Ясеновец под 14-дневна карантина
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Май 2020 11:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Поставиха село Ясеновец под 14-дневна карантина

/КРОСС/ Ново огнище на коронавирус в Разградско. Заради много заболели с. Ясеновец, в което живеят 2700 жители, е поставено под 14-дневна карантина.

Доскоро в района нямаше регистрирани случаи на заразата, в момента потвърдените случаи са 14, деветима от тях са от село Ясеновец, а петима са хоспитализирани. Сред заразените има и 4-месечно бебе.

"Вчера се установи, че има четири нови случая в село Ясеновец. Затова предложихме на РЗИ да издаде заповед и да блокираме всички пътища към селото, за да потушим огнището и да не се разпространи", уточни областният управител на Разград Гюнай Хисмен, цитиран от bTV.

По думите му в хоспитализираните с положителна проба за COVID-19 са в добро общо състояние. Той уточни, че в селото има засилено полицейско присъствие и се следи за струпване на хора.

"Всички магазини ще се снабдяват редовно с хранителни продукти. Допуска се излизането на хора, които отиват на работа, но само със служебна бележка от работодателя. При специални нужди с декларация също ще може да се напуска населеното място", уточни Хисмен.

КПП-та на населеното място бяха поставени рано тази сутрин. Селото се намира на главния път между Разград и Исперих.