По-топло от обичайното и днес
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Май 2020 08:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
По-топло от обичайното и днес

/КРОСС/ Максималните температури на морския бряг ще се понижат и ще бъдат от 16° до 18°, но в по-голямата част от страната се очакват стойности от 28° до 33°. Ще има значителна облачност. Концентрацията на сахарски прах в атмосферата ще остане значителна.

Ще продължи да духа умерен северозападен, в източната половина от страната – югоизточен вятър. Много ветровито ще бъде за пореден ден в планините. Ще духа умерен, по билата - силен западен вятър.

Ще има значителна облачност, на отделни места със слаби превалявания, с по-голяма вероятност в Западна Стара планина. Максималните температури в планинските ни курорти ще бъдат от 19° на Алеко до 26° в Пампорово и Боровец, по върховете - от 11° на Мусала до 16°на Черни връх.

В понеделник и вторник се повишава вероятността за следобедни превалявания и гръмотевици, все още на отделни места и повече в планинските райони на Западна България.

По-интензивни, придружени от гръмотевични бури и на повече места в страната ще бъдат валежите в сряда и четвъртък. Температурите постепенно ще се понижават, по-съществено максималните.