Хакери искат $42 млн. откуп за тайните на звезди, заплашват и Тръмп
Секция: Технологии
17 Май 2020 10:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Хакери искат $42 млн. откуп за тайните на звезди, заплашват и Тръмп Сред засегнатите са Мадона, Марая Кери, Лейди Гага и много други

/КРОСС/ Искане на откуп за тайните на звезди от световна величина като Лейди Гага, Мадона, Марая Кери и др., отправиха хакери, проникнали в мрежата на адвоката на знаменитости, съобщи Фокс нюз.

Те настояват за 42 млн. долара, с което удвоиха поисканата по-рано сума. 

Кантората на адвокат Алън Грубман – най-известния в сферата на развлеченията в световен мащаб, чиято фирма представлява звезди, включително Лейди Гага, Мадона, Марая Кери, U2, Брус Спрингстийн, Приянка Чопра и Бет Мидлър, бе поразена от хакерска атака.

Хакерската група REvil e проникнала в сървъра на фирмата и откраднала 756 ГБ поверителни документи, договори и лични имейли. Пострадали са редица холивудски и музикални звезди.

Киберпрестъпниците са изтрили или шифровали резервните копия на фирмата, предаде БГНЕС. Единственият начин да бъдат декриптирани е като им се плати.

Източници на Fox News твърдят, че адвокатът отказва да преговаря.

В четвъртък хакерите повишиха залозите като публикуваха смразяващо ново съобщение, в което се казваше: "Откупът вече е [удвоен до] 42 000 000 долара... Следващият човек, за когото ще публикуваме, е Доналд Тръмп. Провеждат се избори и намерихме навреме тон мръсно бельо".