Мащабна акция в Пловдив, арестуваха богат ромски лихвар
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Май 2020 13:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мащабна акция в Пловдив, арестуваха богат ромски лихвар

/КРОСС/ Мащабна полицейска операция с участието на над 100 полицаи се провежда в Пловдив, съобщиха от държавното обвинение. Окръжна прокуратура ръководи разследването, което е по досъдебно производство за тежки умишлени престъпления - лихварство, пране на пари, данъчни престъпления, както и за склоняване към проституция.

По-рано днес беше съобщено за арестувания богат ромски лихвар Менду в Аджисан махала. Преди минути от прокуратурата разясниха, че на територията на Пловдив над 100 служители на ОД на МВР извършват оперативно -издирвателни мероприятия и множество процесуално-следствени действия на различни адреси - претърсвания и изземвания, разпити на свидетели, огледи и др.

Има задържани лица за срок от 24 часа по Закона за МВР. Всички действия по разследването се извършват съвместно и се ръководят от екип от прокурори от Окръжна прокуратура - Пловдив. И в момента на различни места в града продължават активните действията по разследването.

Повече подробности по действията на властите срещу престъпността ще бъдат дадени утре на съвместен брифинг на Окръжна прокуратура - Пловдив и ОД на МВР-Пловдив, на който ще бъде представена повече информация по случая.