Такситата със 70 процента спад в работата
Секция: Автомобили
20 Май 2020 10:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Такситата със 70 процента спад в работата

/КРОСС/ Спадът в нашата работа през последните месеци беше наистина драстичен. Само един ден, след като извънредното положение в страната бе обявено спадът на адресите беше с над 70%. Първата седмица от май отбелязахме ръст от 10%. Хубаво е, че ръстът става все по-активен, което означава, че бизнесът в София се събужда, коментира управителят на таксиметрова компания Калин Кокошаров. Той допълни, че към този момент фирмата е снабдила с предпазни стъкла над 800 автомобила, като се очаква до края на седмицата те да са вече 1000. Това се оказа един изключително подходящ продукт, който дава сигурност на клиентите и шофьорите. С допълнителните предпазни мерки, като маска и дезинфектант мисля, че нивото на защита е добро, допълва Кокошаров.

Клиентите реагират изключително добре на тази преграда, защото тя им дава чувство за допълнителна защита. Повечето клиенти спазват стриктно мерките и разполагат със собствен дезинфектант и ръкавици, казва шофьорът Георги Младенов.

В големите фирми спадът може да е около 50%, но при по-малките такива той е между 70%-80%. Почти всички фирми са предприели противоепидемични и хигиенни мерки в колите си. Ние сме изпратили искания до Министерски съвет и Министерство на транспорта, като основните са общините да променят данъка. Ние сме единствените, които плащат данъци предварително, което означава, че 100% от нас вече са платили данъците си. Според нас ставката за тези два месеца трябва да бъде нулева, каза Спас Атанасов, председател на Браншовата организация на таксиметровите превозвачи и шофьори в България.