Ангелкова: Трябва ние, българите, да изберем България за лятната си почивка
Секция: Туризъм
20 Май 2020 11:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ангелкова: Трябва ние, българите, да изберем България за лятната си почивка

/КРОСС/ Това, което се постигна като споразумение между Борисов и лидерите на съседните страни, е от 1 юни да се отворят границите без карантина. Ние предложихме да се пътува с декларация, така че да не се създават допълнителни усложнения. Предложихме и да се пътува не само по бизнес, но и с цел туризъм. Тепърва ще се уточняват детайлите, обясни министърът на туризма Николина Ангелкова в ефира на Нова телевизия "Здравей, България".

Това, което е изключително важно за нас, е вътрешният пазар и ние, българите, да изберем България за своята лятна почивка. На следващо място е регионалният принцип и възможностите за пътуване между съседните на България страни. Водят се интензивни разговори с държави, които са със сходна епидемична обстановка, за да може от 15 юни да се възобновят и чартърните полети, обяви тя.

Според Николина Ангелкова предимство за страната ни е фактът, че броят на заразените е малък. По този начин България се рекламирала като туристическа дестинация. Относно протестите на превозвачите, Ангелкова заяви, че исканията им са обсъдени с министъра на транспорта Росен Желязков. Тя увери, че никой няма да бъде изоставен.