Ново огнище на COVID-19 в завод в Пазарджик
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Май 2020 08:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ново огнище на COVID-19 в завод в Пазарджик Случаите на инфектирани са установени след масово тестване

/КРОСС/ Ново огнище на коронавирус в Пазарджик. 14 работници от най-големия завод за авточасти в града са с COVID-19. Случаите на положителни проби са установени след масово тестване в завода.

Заразените са на възраст между 22 и 58 години. Сред тях има хора от град Септември и от няколко близки на Пазарджик села.

„Действително до снощи заразените бяха 10. Тази нощ обаче още четири лица са показали положителен резултат. Това съобщиха от лабораторията в Пловдив. Доказаните проби са на двама души от Пазарджик, и по един от Пловдив и Смолян”, информира директорът на РЗИ-Пазарджик д-р Фани Петрова. 

Тя посочи още, че състоянието на заразените е добро. Още снощи е започнало издирването на контактните им лица. „Бяха издирени близки и познати, с които те са общували. От завода поеха ангажимент да ограничат броя на контактните лица”, допълни д-р Петрова. 

Заводът няма да бъде затварян. „На този етап считаме, че е добре да бъдат ограничени само линиите, на които се намират положителните лица. Да бъде извършена качествена текуща и впоследствие крайна дезинфекция”, уточни директорът на РЗИ-Пазарджик.