Започва подготовката на инфраструктурата в курорта "Слънчев бряг" за летния туристически сезон
Секция: Туризъм
21 Май 2020 10:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Започва подготовката на инфраструктурата в курорта "Слънчев бряг" за летния туристически сезон

/КРОСС/ Започват дейности по подготовката на инфраструктурата в курорта "Слънчев бряг" за летния туристически сезон. От днес ще има озеленяване на площи в над 40 локации, поставяне на нови пейки и подмяна на уличното осветление. Това съобщиха от акционерното дружество "Слънчев бряг", стопанисващо комплекса.

"Въпреки трудностите около началото на този сезон, ще подготвим инфраструктурата по най-добрия възможен начин", заяви Златко Димитров, изпълнителен директор на дружеството.

Той каза, че е изградена локалната канализация с подземни резервоари, които ще събират водата при валежи от улица "Първа", крайбрежната алея, от улиците в зона "Изток".

Димитров заяви, че "Слънчев бряг" няма изградена дъждовна канализация и затова се търсят локални решения за местата, където традиционно се получават проблеми при обилни дъждове.

Във връзка с преодоляването на кризата, причинена от пандемията от COVID-19, от ръководството на дружеството обявиха, че всички цени за ползване на инфраструктурата и услугите в "Слънчев бряг" за този сезон ще бъдат намалени с до 50 на сто.

Облекченията обхващат почти всички сфери, администрирани от дружеството, като цени за стоянка на таксиметрови коли, цени за автомобили, зареждащи търговски обекти, отдаване на тротоарно право, паркиране и др. До 1 юли паркирането в комплекса ще бъде безплатно.