Затвор и глоби за британец и двама българи, хванати с десетки боеприпаси и хероин за милиони
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Май 2020 15:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Затвор и глоби за британец и двама българи, хванати с десетки боеприпаси и хероин за милиони Тримата бяха задържани на 16 септември 2019 г. в София при специализирана операция

/КРОСС/ Шест години лишаване от свобода при първоначален строг режим и 20 000 лева глоба за британски гражданин, който беше признат за виновен за ръководене на организирана престъпна група за държане и разпространение на огнестрелни оръжия, боеприпаси и хероин в особено големи размери. Присъдата е издадена от Специализирания наказателен съд, съобщават от прокуратурата.

Наказания съответно от 3 години и шест месеца и 2 години лишаване от свобода и глоба от по 20 000 лева получиха двамата участници в групата - български граждани, ангажирани с разпространението на незаконните оръжия и наркотици.

Тримата са задържани на 16 септември 2019 г. в София при специализирана операция на ГДБОП и СДВР под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура.

В хода на разследването в къща в софийското село Бистрица, обитавана от ръководителя на групата Лийполд Алдред, са намерени и иззети няколко десетки пистолета от различни марки, част от които със заличени номера или преправени от газови в бойни. В къщата, както и в автомобил, ползван от участниците в групата е намерен и иззет хероин на обща стойност 4,1 млн.
лева, предназначен за черния пазар.

До задържането на британския гражданин през септември 2019 г. той е бил издирван с Европейска заповед за арест.

Пред съда тримата участници в престъпната група са се признали за виновни. Присъдите им са приведени в изпълнение.