Александър Симов: Корнелия Нинова няма реална алтернатива за председателския пост
Секция: ПОЛИТИКА
22 Май 2020 07:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Александър Симов: Корнелия Нинова няма реална алтернатива за председателския пост

/КРОСС/ "Смятам, че в момента Корнелия Нинова няма реална алтернатива за председателския пост. Твърдя, че има още много какво да предложи на партията. Да довърши и реформата, която е започнала, процес, който най-накрая до бъде доведен до нужен край. БСП ще се намира в много по-различна кондиция след това", заяви говорителят на ПГ "БСП за България" Александър Симов пред БТВ.

Социалистът коментира, че оставката му не е била поискана от парламентарната група, нито и от Корнелия Нинова. Симов изтъкна, че лидерът на левицата е мотивирал своето решение с това, че в БСП има свободна територия за обмяна на идеи и гледни точки, както и че всеки един член на партията има право да изразява свободно своите виждания и възгледи по различните теми.

"Г-н Гергов има пълното право да изразява свободно своето мнение. Критиката ми към него в случая е, че когато изразяваш симпатии към Бойко Борисов, в качеството си на областен председател на БСП-Пловдив, следва да си се допитал преди това до организациите и чак когато си бил подкрепен от колегите, да изразяваш подобни коментари. Да заявяваш, че БСП трябва да влезе в коалиция с ГЕРБ, при положение че на всички конгреси и партийни събрания се взима твърдото решение партията да следва линията на твърда опозиция, а ти да агитираш към обратното и към неспазване на официалната партийна линия и политика, е изключително неуместно", заяви Александър Симов.

"Ние виждаме как всички мерки, обявявани тържествено на брифинг след брифинг, започват да гърмят една по една или да биват променяни непрестанно - нещо обявено вчера, днес вече е друго. От прословутата мярка "60/40" са се възползвали малцина - от статистика излязла вчера, излиза, че от фирмите в България са се възползвали по-малко от 1% от тях. Защо нито един от българските граждани не получи реална помощ? Не заеми, а реална помощ, така че хората да могат да усетят, че има държава зад тях. Никой обаче от хората не усети, че има държава, която да може да им помогне в тази ситуация", допълни говорителят на социалистите.