Захариева: Няма нов мониторингов доклад на ЕК
Секция: ПОЛИТИКА
22 Май 2020 08:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Захариева: Няма нов мониторингов доклад на ЕК

/КРОСС/ "Няма нов мониторингов доклад от ЕС, не очакваме да има такъв", заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева по бТВ, опровергавайки информацията, че има нов доклад за съдебната реформа в България.

„Няма промяна в мнението на ЕК, не се очаква нов доклад за правосъдието по механизма за сътрудничество и проверка. В момента се работи по общ бъдещ механизъм за всички страни от ЕС, който няма нищо общо с механизма за сътрудничество и проверка“, категорична е Екатерина Захариева.

В момента излезе ежегодния доклад за европейския семестър, ЕК наблюдава в него фискалната и икономическата политика, но един абзац от него, в който се споменава съдебната система, е предизвикал полемики, чуха се много неистини, разясни министър Захариева.

Тя припомни, че вчера лично заместник-председателят на Европейската комисия Валдис Домбровскис е отрекъл да има доклад за съдебната система. Нещо повече той е подчертал, че България е единствената страна в Европейския съюз, която изпълнява критериите за бюджетен дефицит.