Бивш шеф на НСО: Трябва да се засили вътрешната сигурност в службата
Секция: Интервюта
22 Май 2020 09:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бивш шеф на НСО: Трябва да се засили вътрешната сигурност в службата Поръчковите престъпления и убийства се разследват най-трудно, посочи Румен Миланов

/КРОСС/ Прокуратурата повдигна обвинение срещу действащ служител на НСО, който е бил в основата на група за поръчкови убийства. Тя е съпричастна към убийството на бизнесдамата Станка Марангозова през миналия октомври.

Обвиненият е с чин подполковник и работи от години в службата за охрана, обезпечавайки сигурността на обществени прояви и висши държавни лица. 

Бившият ръководител на НСО ген. Румен Миланов каза пред "България сутрин", че трябва да се засили вътрешната сигурност в службата за охрана.

"Трябва добре да се познават всички служители, техните семейства и начина им на живот. Защото те са много близо до хората на най-високите етажи на властта", подчерта той пред Bulgaria ON AIR.

Ген. Румен Миланов посочи, че не трябва всички служители на НСО да се отъждествяват с конкретния случай.

"Има много лоялни хора в службата. Началникът на НСО обаче е разбрал последен за случая. А той трябва да знае, защото има опасност за сигурността на службата", коментира събеседникът.

Бившият директор на НСО заяви, че поръчковите престъпления и убийства се разследват най-трудно.