Диана Ковачева продължава битката с монополиста "Топлофикация"
Секция: ПОЛИТИКА
22 Май 2020 10:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Диана Ковачева продължава битката с монополиста "Топлофикация"

/КРОСС/ Новоизбраният национален обществен защитник Диана Ковачева продължава битката с монополите и защита на гражданите от необосновани действия от страна на "Топлофикация".

В сутрешния блок на bTV тя благодари за избора и от Народното събрание и увери, че ще се стреми да приближава институциите към хората.

Според нея всяко едно увеличение на сметките за топла вода и парно са необосновани, защото хората не могат да ги платят. Хората трябва да изчакат своите изравнителни сметки, за да видят колко е реалното им потребление, а до средата на месец юли трябва да разберат какво е тяхното реално потребление, обясни Ковачева.

Другата важна тема пред омбудсмана е темата за вечния длъжник, които са преследвани до края на живота си. В периода на извънредното положение хората се оплакали на националния защитник от домашно насилие и от нарушени потребителски права с невъзможност за погасяване на задължения.

Диана Ковачева ще настоява и за промени в Наказателния кодекс, с които да се наказва още първото посегателство върху жена. Тя смята като бивш правосъден министър, че трябва да продължи реформата в съдебната система и да бъде въведено електронното правосъдие.