Кмет се направи на мъртъв от коронавирус, за да избегне санкция за нарушаване на карантината
Секция: ЛЮБОПИТНО
22 Май 2020 10:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кмет се направи на мъртъв от коронавирус, за да избегне санкция за нарушаване на карантината

/КРОСС/ Кмет на един от районите в перуанската провинция Кастровирейн в западните части на страната влязъл в ковчег и се престорил на мъртъв, за да не попадне в нарушаване на полицейския час и други карантинни мерки, съобщава местният вестник „Комерсио“.

Според медията вечерта на 18 май шефът на района Тантара Хайме Роландо Урбина Торес пийвал с приятели, когато от националната полиция дошли с проверка. Той се опитал да се скрие в ковчег, така че полицията да остане с впечатлението, че е мъртъв от коронавирус. Останалите направиха същото. По-късно в медиите се появи снимка на Урбина Торес, легнал в открит ковчег, с маска на лицето.

Полицията обаче не се хванала на въдицата. Урбин Торес и приятелите му били задържани и отведени в полицейското управление. Както бе отбелязано, шефът на района бил доста напред „с градусите”.

В същото време местните жители многократно обвиняват шефа на района, че не приема насериозно ситуацията с коронавируса и не предприема мерки за борба с инфекцията. Един от местните жители каза на изданието, че от 54-дневна карантина Урбина Торес е била в Тантара само осем дни. Самият ръководител на района отхвърля тези твърдения и заявява, че е напуснал района само за разрешаване на проблеми.

Общо в Перу са открити над 100 хиляди случая на COVID-19, 3024 души са загинали, повече от 40 хиляди са излекувани. До 24 май страната е в карантина, но в повечето региони вече бяха намалени полицейските часове.