Обединеното кралство ще налага 14-дневна карантина на пристигащи от чужбина
Секция: СВЯТ
22 Май 2020 12:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Обединеното кралство ще налага 14-дневна карантина на пристигащи от чужбина Целта е да се ограничи разпространението на COVID-19

/КРОСС/ Обединеното кралство ще налага 14-дневна карантина на пътниците, пристигащи от чужбина, за да ограничи разпространението на COVID-19. Това обяви днес британският министър, отговарящ за Северна Ирландия, Брандън Луис, съобщи Франс прес. 

„Хората, пристигащи в Обединеното кралство, трябва да останат под карантина, за да се „задържи” процентът на предаване на болестта”, посочи Луис пред телевизия Скай нюз.

По-късно днес министърът на вътрешните работи Прити Пател ще даде на брифинг подробности за карантината, съобщи телевизия Скай нюз, цитирана от Ройтерс.

Според предварителна информация на Би Би Си ще има глоби за нарушаване на карантината в размер на 1 000 лири стерлинги.

От мярката ще бъдат освободени здравните работници и пътните превозвачи, както и пристигащите от Република Ирландия. За пристигащите от Франция няма да има изключения, както беше обявило по-рано правителството, посочва Би Би Си. От карантината няма да бъдат освободени и пътниците от страни с ниско равнище на предаване на заразата.

Мярката ще се преразглежда на всеки три седмици, уточни Брандън Луис, цитиран от Франс прес.

Той каза още, че постепенното разхлабване на ограниченията в Обединеното кралство би трябвало да започне на 1 юни, в случай че бъде постигнат напредък в борбата с епидемията.