Галерия "Уфици" във Флоренция ще бъде открита за посещения на 3 юни
Секция: КУЛТУРА
22 Май 2020 15:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Галерия "Уфици" във Флоренция ще бъде открита за посещения на 3 юни

/КРОСС/ На 28 май това ще отвори врати и двореца "Пити", където ще бъде представена изложбата на голямата художничка от 17 век Джована Гарцони.

Световноизвестната галерия "Уфици", един от най-посещаваните музеи в Италия, ще бъде отворена за посещения на 3 юни, заяви нейният директор Айке Шмит, цитиран от ТАСС.

"Днес откриваме за публиката градините Боболи, които са част от музейния комплекс, заяви Шмит. На 28 май това ще се случи и с двореца "Пити", където ще бъде открита изложбата на голямата художничка от 17 век Джована Гарцони. А на следващия ден след Деня на републиката, на 3 юни, ще бъде открита за посещение и галерия "Уфици".

Във вторник в Италия след карантината, продължила над два месеца, възобновиха работа първите музеи.

При все това много музейни учреждения , въпреки разрешението за свободен достъп от 18 май, отложиха откриването си до 2 юни. В този ден Италия отбелязва националния си празник - Деня на републиката.

Именно на тази дата е предвидено "второто откриване" на изложбата, посветена на Рафаело във връзка с 500-годишнината от неговата кончина, в столичната зала "Скудерие дел Куиринале". Срокът на експозицията, която трябваше да продължи от 5 март до 2 юни, ще бъде продължен до 30 август.