50 членове на общинската организация на ГЕРБ във Видин напуснаха партията
Секция: ПОЛИТИКА
22 Май 2020 15:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
50 членове на общинската организация на ГЕРБ във Видин напуснаха партията

/КРОСС/ 50 членове на общинската организация на ГЕРБ във Видин напуснаха партията. Сред тях са бившият областен управител Албена Георгиева, секретари на местни клубове и бивши кметски наместници, научи „Конкурент“ от свой източник в крайдунавския град.

Макар че информацията още не е официално потвърдена от управляващата партия, се знае, че заявленията са изпратени до изпълнителната комисия на партията преди няколко дни. Като причина за напускане на партия ГЕРБ, хората, сред които има както дългогодишни членове, така и наскоро приети, изтъкват несъгласието си с работата на областното ръководство на партията, начело с депутата Владимир Тошев.

Информацията бе потвърдена пред "Дневник" от областния координатор на ГЕРБ във Видин и депутат от партията Владимир Тошев, който обяви, че той е разбрал за молбите за напускане от партийната централа в София. Той каза още, че има слухове, че ще участват в нов политически проект, но не цитира на кого ще е той и не коментира дали зад него би могло да стои бившият зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Напускам партия ГЕРБ, защото не приемам политиката и действията на местните представители и ръководители на партията както за развитието на община Видин, така и за развитието на партията на местно ниво", пише във фейсбук бившият кмет Огнян Ценков, който в момента е общински съветник от партията. Той обявява, че заедно с другия общински съветник Камен Каменов, за който съобщава, че също е напуснал, ще продължат да подкрепят градивни решения за Видин.

"Напускам ГЕРБ, след като от медиите разбрах, че бившите ми колеги от местното ръководство смятат да ме предложат за изключване от партията. Считам, че в създалата се ситуация моето място вече не е в редовете на ГЕРБ - Видин", пише във фейсбук Албена Георгиева. Тя пише още, че в началото на тази година е напуснала общинското ръководство на ГЕРБ заради несъгласия с начина на работа на областния ръководител Владимир Тошев.

По-късно Ценков каза пред "Дневник": "Причината е принципна. Не съм съгласен с партийната политика на местно ниво", но не даде примери.

Според информация на „Конкурент“, остра реакция има и към изказването на новоназначения общински ръководител на ГЕРБ – Видин Емилиян Енчев, който в свое интервю твърди, че „дори и да има още заявления за напускане, те ще са единици – няма никакви настроения в структурите на ПП ГЕРБ за разцепление“.

Пред "Дневник" Владимир Тошев каза, че напрежението е тръгнало миналата година, когато Емилиян Енчев е бил конкурент на Огнян Ценков за кандидат за кмет на ГЕРБ, но не обяви да е имало други причини за напрежението. През есента Ценков бе кандидат на ГЕРБ, но загуби кметските избори във Видин.

Владимир Тошев каза, че молбите на напусналите са идентични и в тях не се посочват причини за напускане, а голяма част от подалите ги са редови членове. По думите му в общинската структура на партията във Видин членуват над 1700 души.

Според бившите вече членове, общинската организация е разединена и демотивирана, а подобно отношение на общински ръководител е високомерно и неуважително.

 

*Източник: https://www.konkurent.bg/