12 хиляди деца тръгват на детска във вторник
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Май 2020 08:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
12 хиляди деца тръгват на детска във вторник

/КРОСС/ 176 детски градини и 24 самостоятелни детски ясли на територията на Столична община подновяват работа във вторник.

Родителите на общо 11 849 деца са заявили желание да изпратят децата си в общинските детски градини. Това е 26% от общия брой на посещаващите. В самостоятелните детски ясли децата ще са 860, което е 43% от посещаващите.

По данни на директорите родители на деца от 6 детски градини не са заявили желание децата им да посещават в предстоящата първа седмица.

В 7 детски градини - пет в район Студентски и по една в район Надежда и Илинден се извършват неотложни ремонтни дейности. Очаква се детските градини в Студетски и Илинден да отворят врати на 1 юни, а детската градина в Надежда да отвори врати в средата на юни.

Директорите имат задача да организират ежедневна дезинфекция на детските площадки и 4 пъти на ден дезинфекция на помещенията. Всички деца, които са здрави и се чувстват добре, имат право да посещават детските градини. Всяка сутрин здравословното състояние на децата ще се проверява от медицинския персонал на детската градина, като децата с висока температура и грипоподобни симптоми трябва да останат вкъщи до пълното им възстановяване.

Необходимо е да се осигури дистанция между различните групи, както и между персонала, и родителите. Увеличава се времето за провеждане на занимания навън при хубаво време. При игрите навън ще се следи заедно да играят само деца от една група. Посещенията на родители вътре в помещенията ще остане забранено, както и преди затварянето на детските градини.